A támogatás olyan, mint egy falat kenyér, főleg ha napelemmel hajtott villanytűzhelyben sült!

Korunk egyik nagy problémája a tömeges munkanélküliség, aminek több oka is van. Az ember vagy túl lusta, vagy nem elég intelligens ahhoz, hogy tudja, mi kell egy jó álláshoz. A lustaság ellen nincs megoldás, viszont a másikon könnyen változtathat az ember egy kis utána járással. Rengeteg cég foglalkozik azzal, hogy amit az ember kiszemel magának álom állást, azt meg is tudja kapni, bár ez utána járással, ami vissza vezet, hogy a lusta embernek nem lesz állása, legalább is nem jó. Tanulság, az ember ne legyen lusta, amúgy is a lustaság fél egészség, ha az ember beteg orvoshoz kell járnia és már megint meg kell mozdulni, tehát nem lehet lazítani, ebből adódik, ha már muszáj, valamibe energiát befektetni azt tedd pénzért! Esetleg legyen egy jó ötleted vagy fektess be valami hasznosba!

Mai kutatások szerint, elég jól megtérülő befektetésnek számít, ha a tőkés megújuló energiába fektet. A fosszilis energia hordozók ideje lejárt, amúgy se környezet barát megoldások és fogynak, vagy éppen annyira veszélyesek az emberre nézve, hogy a keletkezett hulladékkal nem csak a földünket szennyezzük, de már az űrt is!

Vegyük példának a napenergiát. Szerencsére a nap süt 0-24 órában, csak nem mindig ránk, de ha éppen ránk, de felhős az ég, a kis fotonok akkor is átvergődnek és már is szállítják hozzánk a fényt és az energiát. Esetünkben tekinthetünk úgy is erre, mint pénzre, ami a pénztárcánkba landol. Az oka egyszerű, ha indítunk egy vállalkozást, ami előtt elvégezzük a kellő teendőket, már pályázhatunk vállalkozóként napelem rendszer támogatásra. Fontos, hogy ne nagyfogyasztású CNC gépeket működtessünk vele, de egy szolid irodát simán elvisz a hátán pár panel és az áramszolgáltató már nem is zaklatnak minket csekkekkel! Mindez egyszerű és természetesen nagyszerű! Tételezzük fel, hogy a napelem rendszer támogatásos pályázatunkat sikerrel bírálták el, nincs más teendő, mint alaposan utánajárni egy megbízható cégnél, aki ezzel foglalkozik. A szakértők gyorsan és költségvetést kímélve segítenek kiépíteni a friss cég új ára ellátását! Nincs más dolgunk vállalkozóként, csak hátradőlni és várni, hogy megtérüljön a befektetésünk.

Az életünk sínen van és kitermeltük a megfelelő hasznot, akkor ezt a technológiát kialakíthatjuk az otthonunkban is. Sajnos, Magyarországon magán felhasználásra nem kérhetünk napelem rendszer támogatást, de ha az ember a megfelelő helyen vásárol, nincs is rá szüksége. Gondoljon bele, milyen jó érzés lehet úgy pazarolni az áramot, hogy egy fillérrel se fog utána tartozni senkinek. Ezek a rendszerek pár éven belül visszahozzák az árukat. Mindazonáltal gyermekeinket is ösztönözheti a környezettudatosságra!

Angol kutatók felmérése szerint, a megújuló energiaforrásokból nyert árammal működtetett villanytűzhelyben készült sütemények, péktermékek 63%-al ízletesebbek, mint a gáztűzhelyben odaégett társaik.

Remélem sikerült ezzel a példával, amit jó tanácsként szántam támogatni, hogy a jövőben felelős döntéseket tudj, hozni!