Keresztelőre megyünk… motoros hátizsákok nem kellenek

Az unokahúgunk keresztelője lesz. Ez a mi családunkban igen csak nagy ünnepséget jelent. Te voltál már keresztelőn?

A családi ünnepségek

Nálunk minden olyan alkalom, ami a családot illeti, igen csak nagy the-dew-638110_640ünnepet jelent. Keresztelő is ide tartozik, ebbe a kategóriába. De lehet az egy születésnap, vagy egy eljegyzés…bármi, ami ünneplésre ad okot. Anyám amúgy is nagyon kreatív, és tudja, hogy ilyenkor sikerült csak összehozni a családot.

Sajnos mindenki olyan elfoglalt, hogy nem mindig jut idő egymásra. Még néha néha találkozunk futólag, de az, hogy mind együtt legyünk…az már  ritkábban.

Most, hogy az unoka húgomnak lesz a keresztelője, mindenki izgatott.

A keresztelő

Hogy miért ilyen nagy dolog? Ez egészen egyszerű, hiszen az első unoka a családban. Roland a bátyám két éve nősült meg. Igen csak nagy lakodalom volt, jó páran voltunk. Amikor bejelentették, hogy babát várnak, azt hittem kiugrom a bőrömből, és persze anyám is.

Hosszú időszak volt a kilenc hónap, mert úgy döntöttek, hogy nem kérdezik meg, hogy milyen nemű lesz, hanem majd meglepetés lesz. Anyám persze annyira nem örült ennek, mert nem tudta, hogy rózsaszínt kössön, vagy kéket. Rajong a kötésért, horgolásért, és mindenképpen szeretett volna valamit sajt kezűleg készíteni. Ha csak fele olyan ügyes lennék, mint ő, igen szerencsés lennék. Valahogy nekem soha nem ment a kézimunka, nem is szerettem sem varrni, sem kötni. Persze irigykedtem, de suta voltam. Na a lényeg, hogy kiegyeztek egy zöld színben, mert az jó kislánynak is, és kisfiúnak is…amikor pedig a korházban izgultunk, és a bátyám kihozta a kezében Lilit, azt hittem elájulok. Ma meg már a keresztelőre készülődünk.

A család

Mindenki egy helyen gyűlik össze. Anyám vállalta a főzést. Persze nem ez az első alkalom, így ez menni fog gond nélkül. Persze az előkészületekben segítek neki, hiszen a sütik egy részét meg lehet csinálni előre is, vagy megsütni, hogy már csak tölteni kelljen.

Tegnap voltunk megbeszélni a részleteket, még anyám mondta is az öcséimnek, hogy a motoros hátizsákokat otthon lehet hagyni, és lehet normális ruhában jönni. Ő nem igazán szereti, hogy motoroznak, és tudja jól, hogy képesek lennének eljönni valami ilyesmi ruhában.

Már mindenki izgatottan várja a nagy napot, és ezt a szép eseményt.