Ha a munkahelyeden Swarovski fülbevalók áráról beszélgettek, abból csak jó sülhet ki

Mostanában egész sok időm van, amit magamra fordíthatok. Ez részben köszönhető a munkámnak, részben pedig annak, hogy az elmúlt években sikerült annyit dolgoznom, hogy mostanra kissé lazább pórázon tarthatom magamat, ha úgy tetszik. Egy HR tanácsadó fenntartása persze nagyon is nehéz feladat, de az elmúlt években sikerült egy olyan alapot megteremteni alapító társammal közösen, hogy mostanra kicsit lejjebb adni a hajtásból és inkább az alkalmazottainkra bízni mindezt. Persze ez nem azt jelenti, hogy kihasználnánk őket, szimplán csak mostanra úgy érezzük a dolgok tökéletesen mennek maguktól is.

Tíz év távlatából persze könnyű ennyi mindent könnyelműen venni, de hát ez van. Eltöltöttünk már annyi időt a szakmában, hogy tudjuk, a jó főnöknek nem kell folyton az alkalmazottai nyakán lógnia ahhoz, hogy a munka menjen. Annak idején mi is hasonló felfogású emberek mellett kezdtük a szakmát. Megszerettük, hogy könnyen, gördülékenyen ment minden még úgy is, hogy alapvetően senki nem rágta a fülünket, hogy dolgozzunk, ez magától értetődött. Így aztán mára mi is hiszünk ebben a rendszerben.

Jelenleg kilenc alkalmazottunk van különböző célokra, ebbe beleszámítjuk a takarító brigád tagjait is, akik nyilván nem a cég profilja szerinti munkát végzik, de egy cseppet sem kevésbé fontosak, legalábbis igyekszünk ezt a filozóiát fenntartani. Sok-sok órányi továbbképzéssel a hátunk mögött ugyanis kijelenthetjük: tudjuk miként érdemes és kell kezelni az alkalmazottak lelkét és őket magukat, a profizmushoz ez is hozzátartozik. Az, hogy ez nálunk sajnos még egyelőre egy nem túl elterjedt gondolkodási forma, az rendkívül sajnálatos és sok esetben destruktív hatású, de hiszünk benne, hogy a világ jó irányba halad és lassan eljutunk oda, hogy egyre többen és többen fognak már ilyen elvek alapján irányítani egy-egy céget.

swarovski fülbevaló árakSokszor jönnek nekünk azzal, hogy túl kényelmesek vagyunk. Hogy Swarovski fülbevalók áráról beszélgetni munka közben elég nagyképű dolog, de szerintem ez egyáltalán nem így van. Mint már említettem, igyekeztünk kijárni az utat, hogy mára kissé lazábban vehessük a dolgokat és ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne becsülnénk meg a helyzetünket és amink van. Minden nap és héten úgy megyünk be dolgozni, hogy az első helyen álljon mindannyiunk prioritási listáján. És ez az, amit kívülről nehéz látni mégis így van: a szívünket lelkünket kitesszük a cég sikeréért, elvégre olyan, mintha a saját gyermekünk lenne.

Ráadásul nemrég költözni kényszerültünk, mert kinőttük a régi helyet. Úgy gondoltuk ha már muszáj volt meghoznunk ezt a döntést, akkor legyen az új hely tökéletes, olyan mintha tényleg egy gyerekkori rajzunkat elevenítenénk meg. Így aztán nem is spóroltunk a pénzzel. Úgy éreztük ez most az egyszer ennyit megérdemel és az évek alatt munkával töltött sok-sok óra legalább most minden eddiginél jobban látható formában megtérül. Hagytuk, hogy a feleségek is beleszóljanak a dizájn kialakításába, akiknek igazából egy kikötésük volt csak, bár talán kissé nagyzolónak tűnhet elsőre: legyen a fő szobában egy Swarovski kristályokból készült kis lámpabúra. Nem olcsó mulatság ez, tudjuk, de úgy döntöttünk, hogy az adott szavunk szent és ha ők egyedül ezt szeretnék ebből kihozni ám legyen. Legalább nem hiába beszéltünk nem is olyan rég a Swarovski fülbevalók áráról, még ha ez egy kicsit más is annál…

Így hát elkészültünk nemrég a munkával és egy igazán tetszetős új helyen kezdhetünk neki életünk egy újabb, meghatározó szakaszának, ami reméljük még komolyabb sikereket hoz majd.