Egy jó kávé csodákra képes…tiroli állások

Voltál már úgy, hogy összecsapnak a fejed felett a hullámok? Amikor úgy érzed, hogy nem bírod tovább?

A teendők

Ma annyi mindent kellett csinálnom, és már a reggel nem úgy indult, ahogyan szerettem volna. Szerencsére a gyerekeket a férjem elintézi, így nekem arra már nincs gondom. El kellett mennem boltba, aztán valami gyors ebédet főzni, mert délutánra jöttek a fiúk fát vágni. Még reggel azt sem tudtam, hogy mit fogok főzni, nem hogy még be is kelljen vásárolnom.

A piac volt a legjobb megoldás a gondomra, mert úgy döntöttem, hogy veszek süthető hurkát, kolbászt, sonkát, szalonnát. Hozzá friss kenyeret, és nem is kell ennél jobb. Már hetekkel ezelőtt megbeszéltük, hogy a fát össze kell vágni, és be kell hordani.

A nagy rohanásban pár perc

A piacról hazaérve az otthoni káoszt látva, nem is tudtam, hogy hol kezdjem. Aztán úgy döntöttem, hogy igen is adok magamnak pár coffee-983955_640percet arra, hogy összeszedjem az erőmet, és készítek magamnak egy finom kávét. Azért azt hiszem azt a tíz percet mindenki megérdemli.

A piac mellett van egy újságos, ahol néha szoktam napilapot venni, vagy valami női magazint. Annyira nem vagyok oda az újságokért, csak ha valami érdekeset látok. Ilyen tájt főként a főzős újságok szoktak érdekelni, mert azokban lehet találni különleges finom ételeket, akár hazait, akár egy két külföldit is.

Emlékszem, egyik évben Anna barátnőm, aki évekig a tiroli állások között szemezgetett, hozott nekem egy nagyon finom tésztás receptet. Olyat, amit kifejezetten az osztrákok készítenek. Sok finom ételük van, és ez a recept is nagyon jó.

Miután elkészítettem az isteni finom kávémat, egy jó nagy bögrével, és a süteményes újságommal a kezemben adtam magamnak tíz percet a fotelban ücsörögve, olvasva. Azt hiszem, ez volt a nap fénypontja, ez után már mindenre képes voltam.