Egy gyönyörű, egészséges mosoly minden területen jobb színben tünteti fel az embert!

A munkahely az a közösség, ami a második családod is lehet egyben, mert a héten 40 órát egy légtérben ugyan azokkal az emberekkel tölteni nem más, mint egy új szoros közösség. Fontos a jó viszony egymás közt. Ezt legkönnyebben úgy lehet előteremteni, ha a kommunikálunk és a felmerült problémákat megoldjuk, vagy néha csak együtt érzünk. Tanácsadóként sokszor kell egy-két problémásabb munkatárssal elbeszélgetnem, hogy ők is a csapat része és a munkamorál tőlük is függ.

Általában mindig azt javaslom, hogy próbálják meg egyszerűen kifejezni az érzelmüket, ha valaki valami pozitív dolgot követ el ellenük, hálálják meg egy mosollyal, mert egy eleresztet szájgörbítés, pozitív hatással van mindkét félre. Mert mindenki örül egy mosolynak ez egy egyetemes köszönöm, hála, hogy valami kellemeset nyújtott számunkra.

A minap pont ezt a tanácsot adtam az egyik kollegának és már kaptam is a válasz mosolyt. Először nem hittem a szememnek, mert olyan gyönyörű mosolya volt, mintha a Disney rajzolta volna. Kötelezőnek éreztem azt, hogy megkérdezzem, hogy mivel tartja rendben ilyen szépen a fogait, mert ha valami fogrém, vagy valami egyéb külső segítséggel éri el ezt a hatást, muszáj tudomást szereznem róla. Elmondása szerint semmi egyebet nem csinál, csak nem rég járt egy remek fogászaton és átesett egy kezelésen. Elég sok fogát kellett pótolni és erre a megoldásra fog implantátumot választott. Csodálkoztam rajta, nem gondoltam, hogy ilyen csodásan meg lehet csinálni ezzel a technológiával a fogakat, de a tények magukért beszélnek.

Kértem, hogy meséljen kicsit erről a fogászatról, mert érdekel.

Azt mondta, neki is egy ismerőse ajánlotta ezt a fogászatot, és amikor ráment az oldalukra teljesen biztos volt benne, hogy ezt választja. Minden kérdésre, ami felmerült az emberben talált választ. Nem volt egyetlen ködös folt sem fog implantátum kérdésben. Mindezek mellett könnyen áttekinthető volt az oldal, és egyszerűen lehetett időpontot foglalni. A rendelés pedig tökéletesen szakszerű volt. Ilyen jól még nem érezte magát fogorvosnál, pedig fél tőlük, az elmondása szerint.

Elkértem a fogászat elérhetőség, mert majd szeretném ajánlani azoknak a kollegáknak, akik nem mernek mosolyogni a fogsoruk miatt, hogy itt a lehetőség, ha szeretné, rendbe teheti. Egy tökéletes fogsor nem csak a mosolyunkat erősíti, hanem az önbizalmunkat is, és ha az ember magabiztos a teljesítménye is sokkal jobb. HR tanácsadóként pedig kötelességem, hogy a munkatársakat a legproduktívabb állapotba tudjam. Ha ehhez pedig egy tökéletes fogászat kell, akkor az már adott.