Családias munkahely – cserépkályha a tárgyalóba

Minden második munkahely azzal próbálja magát „eladni” az álláshirdetésekben, hogy családias munkakörnyezetet kínál a dolgozóinak. De mit értünk a valóságban a családias munkahely alatt? Ezt több tényező is meghatározza:

Hányan dolgozunk együtt?

A legszembetűnőbb, hogy pontosan mekkora a cég. Egy nagyvállalat esetében, ami több emeletes irodaházakat rendez be dolgozóinak, nyilván nehezebb családias környezetről beszélni. Egy tíz fős, vagy annál kisebb létszámú kisvállalkozás esetében viszont épp az a meglepő, ha a kollégák nem ismerik valamilyen szinten egymás magánéletét.

Persze ez nem jelenti, hogy egy nagy cég nem biztosíthat otthonos környezetet a dolgozóinak. Sokszor láthatunk arra példát, hogy az egyes osztályokon belül kialakul egy olyan bensőséges viszony, mint a kisebb vállalkozásoknál.fireplace-575989_640

Hol dolgozunk?

Az előbb már felmerült az épületek meghatározó szerepe, de az sem utolsó szempont, hogy hogyan vannak ezek berendezve. Egy légtérben dolgoznak a kollégák, vagy mindenkinek van egy saját helye, esetleg külön irodája? Van lehetőség arra, hogy saját tárgyaival otthonosabbá tegye a dolgozó a maga munkaterületét, vagy mindennek olyannak kell maradnia, mintha egy lakberendezési áruház katalógusából húzták volna elő?

De ha adott esetben nem is lehet személyessé tenni a környezetet, családiasabbá bármikor varázsolhatjuk néhány berendezéssel. Az egyik legérdekesebb kísérlet, amit ezzel kapcsolatban láttam, egy cserépkályha építése volt egy cég egyik tárgyalójába. A rendszeres heti megbeszélések során ott gyűltek össze a dolgozók, és a cserépkályha jelenléte nem csak télen tette meg a hatását. A fűtésszezonon túl is kellemes hangulatot árasztott pusztán a jelenlétével, hiszen teljesen eltért a hagyományos irodai berendezésektől.

Hogyan dolgozunk?

És végül a legtermészetesebb: akkor érezhetjük a munkahelyünket családiasnak, ha valóban családban tudjuk érezni magunkat. Ha a kávészünetekben tudunk beszélni főnökeinkkel akár a magánéletünkről is, ha a közös munka során figyelembe tudjuk venni egymás hátterét, és segíteni tudunk, ha arra van szükség.

A családias munkakörnyezet bizonyítottan hatással van a munka eredményességére, és éppen ezért minden cégnek érdeke, hogy a dolgozói jól érezzék magukat a munkahelyen.